Aanbod & werkwijze
Kortdurend
Ik bied kortdurende individuele behandelingen die vallen binnen de generalistische basis ggz.
Behandeling
Behandeling vindt plaats volgens de zorgstandaarden en richtlijnen voor diagnostiek en behandeling van mensen met psychische klachten. Behandelmethoden die ik gebruik, zijn bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie (CGT), schematherapeutische interventies, Acceptance and Commitment interventies (ACT) en EMDR (traumabehandeling).
Werkwijze na aanmelding
Na de aanmelding zullen we eerst vrijblijvend telefonisch contact hebben, waarin we kort je klachten bespreken en ik je informatie zal geven. Daarna vindt er een intakegesprek plaats. We staan stil bij je klachten en ik zal vragen stellen over jou en je leven. Ook kun je dan kijken of je je prettig voelt bij mij.
Vragenlijsten
Ik maak gebruik van vragenlijsten om je klachten te meten (Routine Outcome Monitoring: ROM). Hiernaast zal ik indien nodig andere vragenlijsten gebruiken om meer zicht te krijgen op jeklachten.
Behandelplan
Na de intake maak ik eren opzet voor een behandelplan, dat we in ons tweede gesprek bespreken. Hierin staat gespecificeerd waar we aan gaan werken, hoe we het aan gaan pakken en wat we willen bereiken met de behandeling. Je mag uiteraard meedenken en je voorkeuren aangeven. Ook zal je gevraagd worden naar doelen die je wilt bereiken met de behandeling en er wordt een schatting gemaakt van het aantal sessies. Na overeenstemming over het behandelplan, kunnen we de behandeling starten. Ongeveer halverwege de behandeling zullen we evalueren of we goed op weg zijn richting de doelen. Als de behandeling afgesloten wordt, hoeft het niet altijd zo te zijn dat je geen klachten meer heeft. De insteek is dat je voldoende handvatten hebt om alleen verder te gaan. Er zijn ook mogelijkheden voor nazorg indien dit nodig is.
Naasten
Wanneer je in therapie gaat, zal dit ook invloed hebben op mensen in je directe omgeving. Het is altijd mogelijk om iemand uit je omgeving bij de behandeling te betrekken. Dit kan nuttige informatie opleveren en ze krijgen inzicht en advies over hoe ze je kunnen helpen om verder te komen.
Dossiervorming
Ik houd een dossier bij waarin je persoonsgegevens en informatie over uw behandeling worden bewaard. Je hebt recht op inzage van je dossier. Ik bewaar je dossier twintig jaar. Daarna wordt je dossier vernietigd.